Barcelona'da Ne Yenir?

Barcelona'da Nerede Ne Yenir?

Barcelona'da diğer bütün Avrupa şehirlerinde olduğu gibi aç kalmayacaksınız. Hatta deniz ürünleri seviyorsanız doyacaksınız ve bıkacaksınız. Sevmiyorsanız sorun değil başka çözümlerde var.


Txapela - Tapas Bar
Barcelona'ya geldiyseniz ve herkesin ağız tadına layık Tapas adı verilen bir yiyecek türü mevcut. Ve bunu yemeden dönmiyoruz mutlaka... Öncelikle Tapas nedir? Tapas, küçük mezelerdir. Deniz ürünlüsünden tutunda sebzelisine onlarca çeşidi var ve tamamen ustanın maharetine kalmış. Barcelona'da bir çok yerde tapas bar mevcut. Ama benim önerim Passeig de Garcia üzerinde bulunan Txapela adlı tapas bar.
Burası hemen Türk Konsolosluğu'nun karşısında kalıyor ve hem nezih bir mekan hem çeşitlilik çok fazla. Fiyatlar ise 1 €'dan 7 €'a kadar değişiyor. Tadına doyamayacaksınız.

Txapela Menü

Tabiki bununla sınırlı değil Barcelona'da yemek, La Rampla'nın Catalunya Meydanı başlangıcında ise Cerdeceria isimli çeşitli deniz mahsullerinin bulunduğu harika bir mekan var. Deniz ürünlerine burada doyabilir ve daha önce tadına bakmadığınız farklı deniz ürünlerini yiyebilirsiniz.

Cerdeceria
Cerdeceria Vitrin

Bunların yanısıra tabiki Mc Donald's, KFC, ve Burger King La Rampla dahil olmak üzere bir çok yerde mevcut. Magnemarum alışveriş merkezinde de çeşitli yemek yerleri mevcut. Tapas, waffle, dondurma, pasta, fast food ve cafeler mevcut. Sonuç olarak deniz mahsulu olduğu için bir çok yere gözünüz kapalı girip yemek yiyebilirsiniz, yeterki mekanı gözünüz tutsun.

Tabiki hem görülmesi gereken hemde çeşitli meyvelerin ve meyve sularının hızlıca tüketilebileceği yine ama yine La Rampla üzerinde bulunan Marcet Bouqeria pazarı bulunuyor. Bir meyve hayal edin önce ister suyunu için ister kendisini yiyin... Hayal ettiğiniz meyve her ne olursa olsun emin olun bu pazarda bulunuyor. O kadar renkli ve o kadar iştah açıcı bir yerki burası, tadından emin olmasınızda hepsini deniyorsunuz. Yine söylüyorum €'ları TL olarak düşünün fiyatlar gayet uygun.

Meyve Suları


Birde Barcelona'ya özgü paella denilen bir pilav çeşidi var. Deniz ürünleriyle zenginleştirilmiş bu pilav hergün yenmese bile tadına bakılması gereken bir yemek. Denemek için biraz cesur olmak gerek pilavdan bir ömür boyu soğuyabilirsiniz.


Barcelona Dönerci
Barcelona'da canınız döner yada kebap çekerse hiç dert etmeyin yine La Rampla'nın sokaklarında Türklerin işlettiği klasik dönerciler var. Benim acizane tavsiyem hergün mutlaka tapas yiyin ve bu harika şey Barcelona hatırası olarak damağınızda kalsın. Yedik içtik çok şükür, haydi gezmeye devam...
Korkmayın Barcelona'da aç kalmayacaksınız.

Barcelona hakkında daha fazla bilgi için;
barcelonagezirehberi.blogspot.com

Ömer Faruk EREN
Barcelona 2011

1 yorum:

  1. Tapas'ı hiç beğenmedim fakat diğer deniz ürünleri harika özellikle somon çok güzeldi Türkiyede bile böyle lezzetlisini yemedim.

    YanıtlaSil