Naturlandia Andorra

Andorra Presnliği'nde bulunan, dağların tepesine kurulmuş harika bir doğa ve eğlence parkı naturlandia...
Paintball dan atv macerasına, bisiklet parkurlarından macera dolu yürüyüş etkinlerine daha onlarca aktiviteye ev sahipliği yapan yepyeni bir trend ecopark...


Naturlandia Yolu

Andorra'ya giriş yaptıktan sonra tabelalar sizi yönlendiriyor zaten sisli dağın zirvesine doğru. Saint Julia de Loria diye anılan bir bölgede. Zaten minicik bir ülke, kaybolmanızın veya yolu şaşırmanızın hiçbir imkanı yok.


Tobotronc 5.3 km ile dünyanın en uzunu
Bu ecopark içinde barındırdığı müthiş aktivitelerle görülmesi gereken yerlerin başında yer alıyor. Özellikle Tobotronc adlı atraksiyon bütün parkın heyecanını yaşamanıza yetiyor. Litaritürde Toboggan olarak bilinen bu aktivite sözlük anlamı olarak kızakla kaymak veya gitmek, toboggan slide böyle kızakların kayması için yapılmış ve çoğunlukla setlerle çevrilmiş dönüşlü yokuş, kızakla kay, kızak; ayaksız ve ucu kalkık alçak kızak olarak geçmektedir.


Andorra'da naturlandia ecoparkı'nda bulunan Tobotronc ise dünyanın en uzunu olma özelliğine sahiptir. Toplam 5.3 km uzunluğundadır ve Andorra'nın zirvelerinde yemyeşil doğanın içerisinde heyecanlı dakikalar geçirmenize olanak sağlar. Hatta ABD'de uluslar arası Toboggan Şampiyonası bile yapılmaktadır.

Tobotronc bir kişi 10 € karşılığında size harikalar sunar. Herhangi bir güvelik riski ile karşı karşıya değilsiniz. Son derece güvenli roller coaster gibi adrenalin patlaması yaşanmıyor. Temiz doğa havasını ciğerlerinize çekerek ıssız bir ormanın içinde rayların üzerinde sakin bir yolculuk yapıyorsunuz. Başlangıcı sizi raylar üzerinde tepe noktaya ulaştırıyor ve daha sonra tepe noktaya ulaştıktan sonra eğlenceli bir atraksiyona geçiş yapıyorsunuz. Kışın gitmenizi tavsiye etmem çünkü özellikle yağışlı havalarda raylar ıslak olduğu için parkur kapatılıyor.



Tobotronc Yolculuğu




Tobotronc Başlangıç Yolculuğu




Andorra'ya düşerse yolunuz zaten yapılması gereken şeylerin başında gelir naturlandia ziyareti ve tobotronc. Eğer kalabalık bir ekip ile gidiyorsanız belki paintball ama bu tarz aktiviteleri ülkemizde de gerçekleştirebilirsiniz. Bana göre sadece tobotronc için görülmeye değer naturlandia. Kalan zamanda valizlerinizi ve çantanızı parfüm ile doldurmaya devam edin. :)

http://www.naturlandia.ad/en/activitats_tobotronc.aspx adresinden ise atraksiyonlara göz atabilirsiniz.

Ömer Faruk EREN
Andorra 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder